Tret de sortida a la creació d’un Observatori d’Entitats que faci d’altaveu ciutadà i afavoreixi la participació.


(Notícia i imatge publicada per l’Ajuntament de Mollerussa. http://www.mollerussa.cat)

L’Ajuntament s’ha fixat com a objectiu constituir un Observatori d’Entitats amb el doble objectiu que sigui un altaveu per canalitzar les inquietuds dels ciutadans organitzats i alhora esdevingui una nova via de participació que reverteixi en la ciutat. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha fet l’encàrrec de desenvolupar aquest nou projecte a l’entitat A2MIC, representada pel seu president Esteve Aymerich.

Solsona ha explicat que el projecte té dos parts, la primera des d’ara i fins a acabar aquesta legislatura la tasca a fer per aquesta entitat consistirà en un treball de camp per tal de poder fer una radiografia de totes les entitats ja siguin culturals, educatives o bé esportives que hi ha registrades a la ciutat ja que les que són de caire més social ja estan integrades a través del Consell Social. D’aquesta manera, un cop mesurada la importància i l’impacte d’aquestes associacions a través del número de socis i del seus objectius, la segona fase, que s’hauria de dur a terme durant la següent legislatura, es centraria en la constitució efectiva d’aquest observatori per tal que pugui començar a treballar amb aquesta doble finalitat.
L’Alcalde ha afegit que aquest ha estat un encàrrec fet des de la pròpia Alcaldia, no des de cap departament en concret per, justament, abastar totes les diferents sensibilitats de les entitats de la ciutat.

Solsona ha comentat que la potencialitat a nivell associatiu de Mollerussa és molt alta i mou molta gent si tenim en compte els propis òrgans directius de les diferents entitats com a nivell de públic que assisteix a les diferents activitats que s’organitzen. Per tant, és bo que tinguem articulada una eina rigorosa i professional de cóm millorar la comunicació de manera bidireccional, des de l’Ajuntament cap a les diferents Associacions i des de les Associacions cap a l’Ajuntament per mirar de posar en comú idees i projectes amb l’objectiu d’aconseguir una Mollerussa millor.

Esteve Aymerich, president d’A2mic, va vincular fer-se càrrec del projecte a canvi de tres del compromís per part de l’Ajuntament de continuar amb la Mostra d’Entitats, la identificació del patrimoni local i sufragar la impressió d’exemplars de la revista K-Dius que edita l’associació. Unes peticions que seran assumides ja que “ reverteixen en Mollerussa” segons Marc Solsona.

Presentació Observatori

Aquesta entrada s'ha publicat en Actes A2mic i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s